<Siste endringer ><Reisebrev> <Båt. utstyr, erfaringer> <Mannskapet> <Reiseruten> <Tips & vink> <Lenker> <Video>

 

Eva:

Klippfisk kjerring fra Kristiansund, senere også lærer og seniorrådgiver i VOX. Har desperat forsøkt å lære alle nordmenn og innvandrere å bruke PC (Dill@ og Data på lett norsk). Liker "sørvest kuling og regn", men helst på land. Motvillig omvendt til seillivet, men kan nå i perioder være entusiast.

Motto:

Ut mot havet

Jan Fredrik:

Bygutt med stor affinitet til vann. Skipsingeniør som har arbeidet med informasjonsteknologi i mer enn 30 år, 22 som konsulent. Nå blir det båt på heltid for en stund.
Utfording: Hvordan kan vi få med fleste mulig av familie og venner på turen?

Motto:

Utforske, oppleve, lære

Helene:

Deltidsmannskap som syntes det var så morsomt å krysse Atlanterhavet i 1996 at hun bare måtte gjøre det en gang til. Det var ikke mamma og pappa imot.
Journalist med erfaring fra idé til program, foran og bak kamera.

Med over Atlanterhavet og i Stillehavet

Fredrik:

Fast mannskap (the best) på forrige tur. Nå må gutten sørge for jobb og familie, men drømmer fortsatt om seiling og fjerne strender. Utfordringene er å få Amanda like interessert som seg selv, samt å få fri fra en travel hverdag som rigmegler.

Med i England, Portugal, Karibia og i Stillehavet
(dessuten har han krysset Atlanterhavet to ganger i vår forrige båt).

Amanda:

Glad jente som er gift med Fredrik. Hun er litt usikker overfor sjøen, så vi begynner forsiktig i Portugal og i British Virgins. Her skal det satses!

Motto:

There is something fishy here

Med på silke-etapper i England, Portugal, Karibia og Stillehavet

Dessuten har hun seilt med Fredrik i Karibia

Bjarte (Svenheim)

Vi har seilt mye sammen med Bjarte (og kone Astrid). Bjarte har nok også en drøm om jordomseiling noe vi håper han realiserer sammen med oss så langt tiden tillater. Det er nok sannsynlig at Bjarte vil ha en pike i hver havn - Astrid som flyr inn og blir med langs interessante kyster.

Med fra Norge til St. Lucia og fra Singapore til Borneo

Katherine (Moloney)

Tøff jente og dyktig mannskap. Katherine er en svært internasjonal amerikaner med lang erfaringer fra base i Antarktis. Nysjerrig, godt orientert og med masse meninger.

Med fra Tonga til New Zealand og sist fra Japan til Alaska. Vi regner med å se henne igjen. Om ikke før så i Norge.

 

Tore Uthaug

Offiser, bonde og jeger, nå også sjømann. Tore var veldig hyggelig selskap og fint mannskap fra Vanuatu til Australia. Det var litt synd at han gikk glipp av villku- og villhestjakta på Erromango. Han er hjertelig velkommen tilbake.

Johan Larsen

Lærer som ble med fra Singapore til Filippinene. Han rakk å oppleve en tyfon før han mønstret av (han beholdt roen). Johan inspirerte undertegnede til å bestige Kuta Kinebalu, Sørøstasias høyeste fjell.

Jon Ziesler

Klassekamerat fra folkeskolen (barneskolen) som ble med fra Vancouver ned til San Francisco. En dyktig seiler som fikk sine første erfaringer med offshore seiling. Han synes å ha en spesiell tiltrekningskraft på tåken som fulgte oss trofast så lenge han var ombord. Han delte sine gode venner fra Oregon med undertegnede - vi hadde en flott tur sammen. Dansefoten ga ham nye venner i San Francisco.

Også andre har vært ombord og har en stor plass i våre reisebrev:

 • Jan Magnussen - Biscaya
 • Odd Arild Lehne - Biscaya
 • Astrid Svenheim - Portugal og Madeira/Kanariøyene
 • Ellen & Frank Johnson - Algarve til Madeira
 • Jørn Øian - San Blas & Fiji
 • Anita & Ragni Osvik - San Blas & Fiji
 • Ingjerd Broch Oudenstad - San Blas / Panama
 • Nina & Jørn Gjessing - Panama til Galapagos
 • Arne Henriksen - Singapore til Malaysia
 • Lise Gjerpen - Alaska til British Columbia
 • Hand-Jacob Gjerpen - Alaska til British Columbia