"Necessity"

Båten heter Necessity - Nødvendighet. Ikke noe hverdagsnavn. Men navnet reflekterer realiteten. Da vi var ombord første gang var Eva helt klar. Hvis vi skulle ha ny båt skulle vi ha denne. Jeg var ikke så vanskelig å overtale. Den var en nødvendighet. At navnet også henspeiler på et av verdens mest kjente ordspråk gjør at vi føler at navnet sitter, selv om det ikke er norsk.

Navigare Necesse Est

Hvorfor er det nødvendig for oss å seile avgåre? Hva er drivkraften som får oss til å pakke sammen og dra? Det er jo så mange følelser som taler imot. Selv kan jeg våkne om natten med en gnagende bekymring om barn, venner, penger, jobb og sikkerhet. Ikke dra!

Allikevel er det enkelt for meg. Jeg er rett og slett hekta på båten, havet, dynamikken i en båt under veis, detaljene i det å seile. Hvis jeg ikke er om bord bruker jeg en stor del av døgnet til å tenke på det. I tillegg kommer nysgjerrigheten som trekker mot fremmede havner og kulturer. Både Eva og jeg vet at med en liten båt kan man bedre enn som vanlig turist gli inn i lokal kultur, få ny venner. Med båt kan vi finne frem til det virkelig eksotiske. Det som snart er borte fra vår planet.

Å seile er ikke kontinuerlig komfort, snarere tvert imot. Å bytte en varm køye med sterk kuling og regn i Nordsjøen klokken 3 om natten er noe man gjør fordi det ikke er noe alternativ. Allikevel, når man kommer frem er det de litt røffe overfartene som gir de sterkeste minnene. Det gir oss masse energi og appetitt på nye steder. En følelse av å leve.

For oss er seiling og reising på havet mot nye mål det krydder og variasjon som blir stadig mer nødvendig for å se fremover og ”glede seg som et barn”.

Bitter - sweet

Vi er heldige. Våre nå voksne barn er like hekta som vi selv. Vi ser dem ombord både titt og ofte. Vi har hatt mye besøk av mange av våre venner. Keep coming!

Dette er så viktig for oss at vi ønsker å sette det i "system". Denne web'en blir et viktig sted for oss å fortelle om hva vi opplever. Det blir også et sted for å melde seg på opplevelsene. Hva sier du? Har du aldri seilt i Stillehavet? Her er muligheten. Andre steder? Vi er åpne for forslag dersom dere blir med.

Vi vet at når vi drar fra Blommenholm blir det med en umiddelbar følelse av savn. Et savn vi ønsker å bilegge ved å dele nye opplevelser sammen med venner som besøker oss.

Mål og mening

Vi ser ofte at de som drar ut omtaler dette som noe idealistisk. Det å leve ut sine drømmer blir nesten altruistisk. Det er ikke vårt syn. Våre drømmer er vel i hovedsak egoistiske. Det store bidrag til menneskeheten kan det vanskelig bli. Hvis man ser bort fra at drømmer kan være smittsomme gjør det vel på den annen side lite skade? En seilbåt vil i den store sammenheng forurense minimalt. Litt tynt hva? Vi trenger noen mål, men det eneste vi har funnet så langt er å dele våre opplevelser gjennom nettsidene og kanskje en og annen artikkel. Vi får se hva vi kan finne på.....